Voorwaarden

Algemene voorwaarden

De Shetlandhoeve is onderdeel van Hoeve de witte Gans. U bent van harte welkom op het domein van Hoeve de witte Gans en verzoeken u zich op de hoogte te stellen van deze Algemene Voorwaarden.

 

1. Definities

 • Het bedrijf Hoeve de witte Gans, gevestigd op het adres Berg 8, 3790 te St. Martens Voeren en ingeschreven onder BTW nummer 0895.731.058, verhuurt haar vakantiewoningen en gastenkamers aan gebruikers voor recreatief gebruik of een zakelijke overnachting. De vakantiewoningen en gastenkamers worden hierna aangeduid als Gastenverblijf of Gastenverblijven.
 • Hoeve de witte Gans wordt vertegenwoordigd door haar eigenaar, zaakvoerder, medewerkers en andere belanghebbenden en hierna aangeduid als Hoeve de witte Gans.
 • Op het erf van Hoeve de witte Gans zijn twee hoeves: gelegen: Hoeve de witte Gans en de Shetlandhoeve. Hoeve de witte Gans is kadastraal gelegen op het adres Berg 8, 3790 te St. Martens Voeren en de Shetlandhoeve op adres Berg 10, 3790 te St. Martens Voeren. Het totale grondstuk waarop beide hoeves liggen wordt hierna aangeduid als het Domein. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op het gehele domein van Hoeve de witte Gans.
 • De gebruikers van de Gastenverblijven op het domein van Hoeve de witte Gans worden hierna aangeduid als Gasten.

 

2. Algemeen

 • Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle Gasten van Hoeve de witte Gans.
 • Met het aangaan van een huurovereenkomst gaan deze Algemene Voorwaarden van kracht. Hoeve de witte Gansdeelt haar informatie op het internet op een tweetal websites (Hoeve de witte Gans en de Shetlandhoeve) welke concreet zijn ondergebracht binnen de URL’s: www.hoevedewittegans.be, www.hoevedewittegans.nl, www.hoevedegans.be, www.hoevedegans.nl en www.shetlandhoeve.be Deze websites van Hoeve de witte Gans worden hierna aangeduid als Website. Deze Algemene Voorwaarden worden vermeld op de Website zijn hierdoor op voldoende wijze ter kennis gebracht.
 • Op verzoek wordt een exemplaar van deze Algemene Voorwaarden kosteloos verstrekt aan de Gasten.
 • De administratie van de Hoeve de witte Gans is bepalend bij onderling meningsverschil, tenzij de Gasten het tegendeel kunnen bewijzen.

 

3. Gasten

 • Gasten dienen een vaste woon- of verblijfplaats te hebben en minimaal 18 jaar oud te zijn.
 • Gasten dienen instructies van Hoeve de witte Gans op te volgen.
 • Hoeve de witte Gans kan Gasten, bij overtreding van deze Algemene Voorwaarden en bij ongepast gedrag, de toegang tot het domein en de Gastenverblijven ontzeggen of weigeren, zonder nadere mededeling en opgaaf van redenen en zonder restitutie van verblijfskosten.
 • Gasten van Hoeve de witte Gans dienen zich te houden aan het onderstaande Huishoudelijk Reglement.
 • Gebruik van de Gastenverblijven of het Domein door andere personen dan de Gasten, is niet toegestaan.

 

4. Aansprakelijkheid

 • Hoeve de witte Gans is niet aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal van eigendommen van de Gasten. Bij geschillen zijn alle (juridische) kosten voor rekening van de Gasten.
 • Hoeve de witte Gans is niet aansprakelijk voor persoonlijke letsel voortkomend uit het gebruik het Domein en de Gastenverblijven of aanhorigheden, noch enig ander letsel dat volgt of zou kunnen volgen uit gebeurlijke omstandigheden zowel direct als indirect verbonden aan Hoeve de witte Gans.
 • Hoeve de witte Gans kan niet aansprakelijk gesteld worden voor alle andere, niet vermelde risico’s en of gevolgen met betrekking tot een verblijf op het Domein.

 

5. Schade

 • Veroorzaakte beschadigingen en vermissingen van roerende en onroerende goederen van Hoeve de witte Gansdienen door de Gasten tijdens het verblijf te worden gemeld en vergoed aan Hoeve de witte Gans.

 

6. Reservering en bevestiging

 • De reservatie kan op basis van beschikbaarheid per e-mail, via het reserveringsformulier op de Website, met de reserveringsmodule op de Website, of via andere boeking kanalen worden aangegaan.
 • Binnen de reserveringsmodule op de Website dient het gehele bedrag bij reservering te worden voldaan. Dit kan met tussenkomst van de Europese betalingsverwerker Mollie gevestigd in Nederland.. Mollie ondersteunt onder meer Belgische, Nederlandse en Duitse rekeningen. In het geval van een betaling via Mollie vanaf een Belgische, Nederlandse of Duitse rekening, betalen wij het reeds betaalde bedrag onmiddellijk terug wanneer u volgens de annuleringsvoorwaarden hier recht op heeft.

 

7. Ontbijt

 • Bij de huur van een Gastenverblijf kan gekozen worden voor het bijboeken van ontbijt. Het ontbijt wordt in een ontbijtmand bezorgd aan de deur van het Gastenverblijf om ongeveer 9 uur ’s ochtends.
 • Gasten zijn zelf verantwoordelijk om vooraf aan een reservering Hoeve de witte Gans op de hoogte te stellen van eventuele diëten, allergieën of voedselintoleranties. Indien Hoeve de witte Gans hier niet aan kan voldoen, zal Hoeve de witte Gans de ontbijtwens niet aannemen.

 

8. Annulering

 • We begrijpen dat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen zijn waardoor Gasten niet kunt komen. Mocht dat het geval zijn, dan vragen wij de Gasten vriendelijk dit zo spoedig mogelijk aan Hoeve de witte Gans te melden.
 • Gasten kunnen niet kosteloos annuleren, tenzij een passende annuleringsverzekering of doorlopende reisverzekering wordt afgesloten, welke de kosten voor de Gasten kan dekken. Bij reservering wordt het Gastenverblijf  voor de Gasten vrijgehouden, zodat andere geïnteresseerden dan niet kunnen komen. Voor een annuleringsverzekering of doorlopende reisverzekering kunnen Gasten met hun eigen bankkantoor of verzekeringsagent contact opnemen. Bij annuleren tot twaalf weken vooraf aan de besproken overnachtingen is een administratieve vergoeding verschuldigd van € 50,-. Van twaalf tot zes weken vooraf aan de besproken overnachtingen 50% van de totale overnachtingsprijs en vanaf zes weken 100% van de totale overnachtingsprijs. Een eventuele reeds door Gasten aan Hoeve de witte Gans overgemaakte (aan)betaling, welke hoger is dan de verschuldigde annuleringskosten, wordt door Hoeve de witte Gans zo snel mogelijk teruggeboekt.

Huishoudelijk reglement

Aankomst en vertrek

 • Op de dag van aankomst bieden we persoonlijke incheck tussen 17 en 18 uur, of zelf-incheck vanaf 15 uur tot ’s avonds laat. Bij zelf-incheck bergen we de sleutel van jullie gastenverblijf op in een sleutelkluis. Op de dag van vertrek kun je uitchecken tussen 10 en 11 uur. Andere tijden eventueel mogelijk in overleg vooraf.
 • Bij voortijdig vertrek vindt geen restitutie plaats.

 

Het gastenverblijf

 • Wij vragen vriendelijk tijdens het verblijf netjes met de inventaris en het meubilair om te gaan. Gebruik het gastenverblijf als een ‘goed huisvader’. Met andere woorden: Ga met de spullen om, zoals je ook met je eigen spullen doet en gebruik de faciliteiten waarvoor deze bedoeld zijn. Raakt er toch iets beschadigd, geef het dan zo snel mogelijk aan ons door.
 • Bij vertrek het gastenverblijf in eenzelfde staat en bezemschoon achtergelaten met de spullen op de oorspronkelijke plaats.
 • Gebruikt serviesgoed dient te zijn afgewassen of in de vaatwasser geplaatst.
 • In verband met blijvende geuroverlast is het niet toegestaan om binnenshuis of onder het overdekt terras te barbecuen, fonduen, gourmetten, etc.
 • Op het domein is geen voorziening en ook niet toegestaan om een elektrische auto te laden. In het dorp is desgewenst wel een laadplek op Ingerveld (1 km afstand) en langs de A2/E25 bij Eijsden (10 km afstand) een snellader van Fastned.
 • De hoeves voldoen aan alle brandveiligheidseisen. Echter we zijn van mening dat je nooit voorzichtig genoeg kunt zijn met vuur. Hierdoor is het branden van een kaars of andere vorm van open vuur binnenshuis niet toegestaan. We vragen om de houtkachel altijd met de deuren gesloten te laten branden. De houtkachel brandt dan tevens beter door een verbeterde trek.

 

Adults only, géén kinderen, géén groepen en géén huisdieren

 • Uniek in de regio: ‘Adults only, vakantie zonder kinderen’. Het is niet mogelijk om een baby of kind mee te nemen. Bijna al onze gasten zijn ouders met kinderen, welke er even met z’n tweetjes tussenuit willen, waardoor we ook geen uitzondering kunnen maken.
 • We beschikken alleen over gastenverblijven voor 2 personen.
 • Het is tijdens de vakantie niet mogelijk om vrienden, familie of collegae uit te nodigen. Ondanks dat wij gastvrij zijn, laten wij geen “gasten van gasten” toe op het domein, waardoor de stilte en rust voor iedereen gewaarborgd kan blijven.
 • Het is niet mogelijk om een huisdier mee te nemen.

 

100% Rookvrij

 • We willen iedereen een heerlijk fris verblijf aanbieden. Roken is overal – zowel binnen als buiten – niet toegestaan.

Privacyverklaring

Met deze privacyverklaring willen wij je informeren over het verwerken van jouw persoonsgegevens. Wanneer je een gastenverblijf wilt reserveren, verleen je ons toestemming om de persoonsgegevens op te slaan en te verwerken die je ons bezorgt. De door jouw aangereikte gegevens worden gebruikt om een gewenste reservering te kunnen vastleggen. Nadien dienen we de gegevens op te nemen in onze toeristenregistratie. Jouw gegevens delen we niet met andere partijen. Alleen indien een bevoegde overheidsfunctionaris vraagt om inzage, dienen we de gegevens te tonen. Gegevens worden niet langer bewaard dan wettelijk noodzakelijk. We sturen géén nieuwsbrieven per e-mail of per post. Wil je graag op de hoogte blijven? Kijk dan op onze Facebook of Instagram pagina

Wens je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op…
Translate »
Call Now Button